Du er her: AU Om AU  AU CEI Nyhed

Universitetsstuderende vil hjælpe gymnasieelever

To iværksættere fra Studentervæksthus Aarhus udgiver en app til smartphones, der skal hjælpe gymnasieelever med at lære deres pensum. De har netop fået en stor investor ind i projektet og lancerer snart app'en Study Quiz.

05.05.2014 | Mikael Laursen

Studyquiz er snart klar i en såkaldt beta-version, hvor app'en skal testes på nogle udvalgte gymnasier. De to iværksættere håber at have en endelig version klar til næste skolestart efter sommerferien. (foto: Mikael Laursen)

Idéen til Study Quiz opstod en helt normal dag på Handelshøjskolen i Aarhus. Bjarke Kallesøe Sandal og Jeppe Midjord sad med deres læsegruppe og burde læse statistik.  Koncentrationen var dog ikke på sit højeste, da de på et tidspunkt observerede, at de i gruppen sad og dystede mod hinanden på deres telefoner frem for at have hovederne begravet i læsebøgerne. Dette gav dem idéen til at lave studierelevante quizzer, og siden har de ikke siddet stille.

Da resten af læsegruppen skulle videre til forelæsning, blev beslutningen truffet. ”Vi sagde til de andre, at vi er nødt til at undersøge mulighederne for vores idé. Så sad vi på skolen til klokken 22 og researchede, hvad det krævede at udvikle en platform, der kunne understøtte vores digitale læringsværktøj," fortæller Jeppe Midjord.

"Oprindeligt ville vi gerne udvikle værktøjet til HA-studerende, da vi gerne selv ville have gavn af det. Derfor indviede vi et par forelæsere i vores idé, og de var vilde med den. Hvis vi bare kunne levere platformen, så var de klar til at tage det i brug. Vi opsøgte derfor en række udviklere, som kunne estimere udviklingsomkostningerne, og i denne periode tog idéen en ny drejning. Det gik op for os, at de almene gymnasier var et endnu bedre område at fokusere på. Målgruppens alder og mentalitet passede bedre, men behovet for et digitalt undervisningsværktøj var også større," fortæller Bjarke Kallesøe Sandal.

Tiden herefter gik med at undersøge markedet. De besøgte gymnasier og talte med både lærere og elever for at snakke med deres potentielle kunder og for at få feedback på idéen. Sideløbende begyndte de på en workshop om iværksætteri i Studentervæksthuset på Aarhus Universitet og endte med at blive optaget i kontorfællesskabet i efteråret 2013.

"Vi har fået meget ud af at sidde i Studentervæksthuset. Der har været god mulighed for at få sparring og rådgivning, hvilket virkelig har hjulpet os i den rigtige retning," fortæller Jeppe Midjord.

Får hjælp af partnere og investor

De to iværksættere står bag firmaet, som snart er klar med deres app Study Quiz, men de er ikke alene om projektet. Selve app'en bliver lavet af en anden erfaren iværksætter fra Studentervæksthuset, der tidligere har udgivet undervisningsspil. Derudover blev projektet accelereret, da en investor valgte at tilføre kapital til virksomheden.

"Vi er stolte af investeringen, men der følger også et stort ansvar med. Det har været med til at fremskynde processen, hvilket vi er utrolig glade for," fortæller Jeppe Midjord.

I øjeblikket sidder der mere end fem personer og udvikler det sidste på deres app, så de kan teste en såkaldt beta version hos nogle gymnasieklasser inden de efter planen kan lancere app'en endeligt til næste skolestart i august.

Man quizzer sig til læringScreenshot af study quiz

Foruden at være et quiz spil, hvor eleverne dyster mod hinanden i pensumrelevante spørgsmål, er Study Quiz også et læringsværktøj, der giver lærerne mulighed for at oprette deres egne quizzer, som sendes ud til elevernes smartphones.

"Det skal ikke bare være et spil, men et læringsværktøj," siger Bjarke. "For eksempel er det ikke et problem hvis en elev vælger at 'snyde' ved at kigge i sine noter eller bøger. Målet med Study Quiz er jo netop, at eleverne bliver motiveret til at lære.”

”Vi fik rigtig meget ud af vores besøg på de 20-25 gymnasier, vi besøgte sidste forår. Vi havde på forhånd en idé om, hvad Study Quiz skulle indeholde, men vi vidste, at det er lærerne, der ved, hvad de gerne vil bruge. Vi tog derfor ikke ud for at pitche vores idé, men for at modtage sparring og feedback. Dette var utrolig lærerigt og brugbart, og lærerne har hjulpet os med at gøre Study Quiz endnu bedre.” fortsætter Jeppe Midjord.

Foruden en app, består Study Quiz af et såkaldt learning management system, som lærerne får adgang til. Det er her, at lærerne kan oprette deres egne quizzer, dele quizzer samt diskutere problemer og erfaringer med andre lærere. Eleverne kan som nævnt dyste mod hinanden, men har også mulighed for at teste sig selv i udvalgte dele af pensum.

Vil mere end gymnasier

De to drenge nyder i øjeblikket livet som iværksættere, selvom det koster mange timers arbejde.

"En arbejdsdag i Studentervæksthuset kan sagtens strække sig fra kl. 8 til kl. 22. Det unikke ved iværksætteri er bare, at det egentlig ikke føles som ubehageligt hårdt arbejde. Selvfølgelig knokler vi, men det er sjovt og lærerigt. Og det er også fedt at kunne sidde oppe i Studentervæksthuset med “like-minded-people”, som går med nogen af de samme udfordringer som en selv," fortæller Jeppe Midjord.

Første mål for Study Quiz er at komme ud på de almene gymnasier, men planen for de to iværksættere stopper ikke her. Allerede nu har de planer om lignende quizsystemer til andre uddannelser, og så har de modtaget henvendelser fra udlandet.

Du kan finde mere information om Study Quiz på studyquiz.dk

Bjarke Kallesøe Sandal og Jeppe Midjord læser begge HA (Etik og Ledelse) på 4. semester. De er begge indskrevet i Studentervæksthus Aarhus, der hjælper studerende på Aarhus Universitet med at starte egen virksomhed.

Du kan læse mere om dine muligheder i Studentervæksthuset på studentervaeksthus.au.dk/

Studentervæksthus Aarhus
Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 08.11.2016